AminoSEL-P 3.15.0+MgO+Me; Biyogaz tesisinden
alınan enzimlerce zengin
fermente edilmiş organik sıvı
madde azotlu bir organomineral
sıvı gübre çeşididir.

AminoSEL-AZOTE; Biyogaz tesisinden
alınan enzimlerce zengin fermente
edilmiş organik sıvı
madde azotlu bir organomineral
sıvı gübre çeşididir.
Patates Yeterince Beslenmezse Ne Olur?
Eğer patates, büyüme sürecinde topraktan yeterli besin alamazsa, bunun sinyallerini aşağıdaki şekillerde verir.
Patateste Potasyum (K) Eksikliği:
Potasyum, bitkilerin fotosentez gibi metabolik hareketlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüebilmesi için gereklidir. Patateste potasyum eksikliği, yapraklarda bronz renkli lekeler oluşmasıyla, patates yumrularında siyah lekelerin ortaya çıkmasıyla kendisini gösterir. Potasyum eksikliği, patateste yüksek miktarda bulunan nişastanın azalmasına ve patatesin kesilmesini takiben erken kararmalara sebebiyet verir. Buna ek olarak, potasyum noksanlığı, bitkinin hastalıklara karşı direnci düşürmektedir. Dolayısıyla patateste potasyum eksikliği söz konusu olduğunda, verimsiz ve kalitesiz mahsuller ortaya çıkartır.
Patateste Kalsiyum (Ca) Eksikliği:
Kalsiyum, bitkilerin yapısal olarak sağlam olmasını sağlayan önemli bir besin kaynağıdır. Patateste kalsiyum eksikliği, sağlıklı yaprakların yukarı doğru kıvrılması, genç yaprakların gelişmemesi ve koyu yeşil renk alması şeklinde kendini gösterir. Kalsiyum eksikliği olan patates bitkilerinde, daha dalından koparılmadan yumru içinde kararmalara bazen de içerisinde boşluklar oluşmasına sebep olur.
Patateste Fosfor (P) Eksikliği:
Fosfor, bitkilerin topraktan iyon alımını ve bitki bünyesi içinde taşınması gibi süreçlerde enerji sağlamaya yarayan bir besin kaynağıdır. Patateste fosfor eksikliği, ilk olarak yaprakçıkların uzamasıyla, bazen yaprak kenarlarının hafif deformasyonuyla, daha sonra kahverengimsi lekeler ve yaprak ayasının donuk, koyu yeşil görünümlü olmasıyla kendini gösterir.